drumband

Drumband

De drumband is een percussie-groep met een uitgebreid instrumentarium.

Er worden allerlei soorten percussie-instrumenten gebruikt (timtoms, temple-blocks, cabassa, cowbell, bongo’s, vibraslap, guiro, maracas, pauken …..) waardoor ze een grote variatie aan klanken weten te produceren.


De drumband repeteert op dinsdag van 19.30 u tot 21.00 u in het Parochiaal Centrum te Aartselaar

(Baron van Ertbornstraat 7).


Voormalig Dirigent Danny Arnouts


Danny Arnouts, geboren in 1957, kwam op 12-jarige leeftijd bij de drumband, toen nog onder leiding van Jos Van den Eynde. Tot de oprichting van de muziekschool te Aartselaar, werden de beginselen van de notenleer hem bijgebracht door meester Marivoet. Omdat er in de muziekschool toen geen klas slagwerk bestond, hield hij het na 2 jaar voor bekeken. Dit belette hem niet in het orkest van de Xaverianen een vaste stek te veroveren tussen de andere slagwerkers. Toch heeft hij, om zich te vervolmaken, een 3-tal jaren privé-drumles genoten bij Cel de Cauwer (ex Pebbles drummer).


In 1994 volgde hij Jos Van den Eynde op als instructeur van de drumband. Verschillende jaren was Danny, ook als drummer, actief bij o.a  The Scarfs, The Young Ones, The King Of Belgiumband en Big Band Swing And Soul. Hij trad ook meerdere malen op als gastdrummer van The Red River Band en Bliss.

Momenteel drumt hij bij het jazzcombo Spinning Blue.


Onze drumband zoekt op vandaag naar een nieuwe dirigent.