harmonie

Ons harmonieorkest


Ons harmonie-orkest en bestaat uit koperen en houten blaasinstrumenten en percussie.

Dwarsfluit, piccolo, hobo, klarinet, basklarinet, fagot, alt-, tenor- en baritonsax, hoorn, trompet, trombone, bastrombone, euphonium, tuba, bastuba, melodisch en niet-melodisch slagwerk.


Het repertorium bestaat uit zowel klassieke als moderne werken.


Het orkest repeteert op vrijdag van 20.00 u tot 22.00u in het Parochiaal Centrum te Aartselaar (Baron van Ertbornstraat 7) en staat onder leiding van Stefaan De Loenen.Dirigent Stefaan De Loenen


Stefaan De Loenen (18/04/1990) groeide op in Aartselaar en Boom.

Op 7 jarige leeftijd begon hij de studie trompet aan de muziek academie in Aartselaar bij Alain van de Velde. Nadien heeft hij nog lessen gevolgd bij Johan De Win.

In 2011 startte hij zijn opleiding aan het conservatorium in Maastricht bij Theo Wolters.


Stefaan heeft al meerdere keren meegespeeld met Nuove Musiche en het Mechels kamerorkest.

Hij was al solist bij het Gents Universitair Symfonisch orkest, Continuo en Duente.

Ook volgde hij meerdere masterclasses, onder andere bij Frits Damrow, Manu Mellaerts, Steven Devolder en Sergej Nakarjakov.


Onderdirigent Frankie De Roeck


Frankie De Roeck is geboren op 26 december 1982 en opgegroeid te Kruibeke. Hij volgde notenleer, saxofoon, transpositie en AMC aan de muziekacademies van Kruibeke, Sint-Niklaas en Hamme, waar hij steeds mooie resultaten behaalde. Buiten deze muziekscholen om kreeg hij nog privéles van Johan Nijs en Geert Baetens.


Frankie bespeelt de baritonsaxofoon en dit bij de Koninklijke Muziekkapel van de Lokale Politie Antwerpen, Dynamic Symphonic Band uit Dendermonde en de Koninklijke Katholieke Muziekvereniging De Xaverianen uit Aartselaar. Hij vergezelde deze en andere orkesten tot ver buiten de Belgische grenzen en concerteerde in o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.


Op 20-jarige leeftijd begon hij als dirigent bij het jeugdorkest Ad Libitum uit Bazel waar hij Yves Segers opvolgde. In 2007 werd hij dirigent bij De Vredekring uit Antwerpen. Ook kreeg hij de kans om het orkest van de muziekschool te dirigeren onder begeleiding van zijn leerkracht. In 2008 werd hij dirigent van jeugdorkest Verjegro uit Wommelgem waar hij een hoog niveau wist te behalen met de jonge muzikanten. 

Hij werkte ook al mee aan grote producties zoals Romeo en Julia met de Philharmonie Gelre uit Arnhem, Carmina Burana in ‘t Kuipke in Gent, de openluchtmusical Het Zaad van Satan in Kruibeke en werkte hij reeds samen met enkele Belgische artiesten.

Momenteel volgt Frankie een dirigentenopleiding aan de academie van Willebroek waar hij les krijgt van Frans Violet (Brassband Willebroek) en Bart Picqueur (componist).